Grillspyd fra norges grillmestere

Hovedrett

Team Jeanett Krosby og Johnny Krosby

Grillspyd med kjøtt og grønnsaker:

Kjøtt:
Del opp kjøttet i ca 2 ½ x 2 ½ cm terninger, tre på grillspyd (ikke for tett). Pensle med olje, dryss med salt og pepper og legg på varm grill. Press over sitronsaft ved servering.

Grønnsaker:
Del grønnsaker; for eksempel paprika (div farger), squash og aubergine i biter. Tre på grillspyd, pensle med olje og dryss med salt og pepper. Legg på varm grill.

Server med grillet potet, kryddersmør og dressing av yoghurt smakt til med limesaft, litt salt, grovmalt pepper og ørlite sukker.

Barbequesaus:
Heinz ketchup smakes til med brunt sukker, kaffe og Tabasco saus.

Dessert

Team Marius Eriksen og Jan Ivar Nykvist

Grillet frukt- og krydderkake:

Kryddersukkerlake:
Kokes opp med stjerneanis, grønne kardemomme kjerner og splittet vaniljestang.

Del frukt i biter/skiver, for eksempel ferske nektariner, fersken og faste pærer, og grill til de er lett gylne.
Del en sitron i to og grill snittflaten til den er gylden.

Krydderkake i tykke skiver grilles, dynkes med krydret sukkerlake og anrettes med grillet frukt.