Kjøtt og pølser på grillen servert med mangosalsa

Velg forskjellige typer kjøtt: for eksempel kalv, kylling, svinefilet, lammefilet, div. grove pølser med god kryddersmak.

Beregne 180-200 g pr person.

Kjøttet marineres i olivenolje og friske eller tørkede urter.
Grill hele kjøttstykker over indirekte vame, dvs varmekilde på hver side av kjøttet, bruk lokk!
La kjøttet hvile 10-15 min etter at det er ferdig grillet.

Kjernetemperatur (steketermometer):
Svinefilet 72 oC
Lammefilet 68-70 oC
Storfe/kalvefilet 60-62 oC
Kyllingfilet 70-72oC

Mangosalsa (fri for egg, melk, gluten og fett)

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små terninger.
Bland sammen med finhakket mynte eller frisk koriander, saft av lime, olivenolje og sweet chili.
Salsaen kan gjerne stå og trekke smak et par timer før servering.