"Verdens beste" til Ingrid 90 år

”Kjær” kake har mange navn

Deig

Varm stekeovn til 160 oC.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis.

Marengs: Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker og pisk til alt sukker har løst seg opp til en stiv marengs.

Kle et stekebrett/langpanne med bakepapir. Fordel deigen på stekbrettet/ langpannen, bre den ut med en slikkepott til ca 35x40 cm. Legg marengsen over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede/flakede mandler eller hakkede valnøtter.
Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 160 oC i 30-40 min, til marengsen har fått en lett gyllen farge.
Avkjøl kaken på rist.

Del kaken i to like store deler og legg den ene delen med marengssiden ned. Bland sammen avkjølt vaniljekrem og stivpisket krem og legg på den ene halvdelen.
Legg den andre halvdelen over med marengsen opp.
Hold evt igjen litt krem og server ved siden av kaken.

Kan også pyntes med friske bær.

Vaniljekrem

Hell melk og fløteblandingen i en tykkbunnet kasserolle sammen med splittet vaniljestang, (skrap ut frøene og tilsett både frø og stang).
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
Kok opp fløteblandingen og hell litt av blandingen i bollen med pisket egg, maisenna og sukker mens du pisker.

Hell blandingen tilbake i kasserollen med resten av den varme melken og fløteblandingen, og rør kraftig til det tykner. Pass på så det ikke brenner seg.
Hell over i en form (vid), dekk med plastfolie og avkjøl. Avkjøl raskt.