Kald grønnsaksuppe

Servert med ris og krabbeboller

Suppe

Del flådde tomater, paprika og løk i biter.
Slangeagurk skrelles og deles i biter. Hvitløken finhakkes.
Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.
Ha grønnsakene, loff i terninger og olje i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser.
Spe suppen med like deler grønnsakbuljong og tørr hvitvin til ønsket tykkelse.
Server suppen kald med finhakket paprika og brødkrutonger som legges på toppen av suppen.

Tips: Suppen kan tilsettes 1/2-1 chili for å få en sterkere smak.

Ris og krabbeboller

Finhakk sjalottløk og ingefær og surr i olje sammen med ris.
Tilsett vann og kok til risen er mør, som en litt tykk grøt.
Smak til med sitronjuice, salt, pepper og gressløk. Vend inn renset krabbekjøtt.
Form til boller, bruk en fuktet skje og hånden. Legg ris og krabbebollene over suppen i suppetallerken.