Sitronterte inspirert av sitronterten som ble servert på Eidsvoll i 1814

Bland malte mandler, mel, melis og frø fra vanilje lett sammen i en hurtigmikser.
Tilsett smør og kjør sammen til smøret så vidt har fordelt seg i mandelblandingen.
Tilsett 1-2 egg og kjør til deigen har ”samlet seg ” (begynn med ett egg, tilsett evt et til for riktig konsistens). Ikke kjør for lenge, da vil deigen trekke seg sammen under steking.
Pakk deigen og legg i kjøleskapet ca 1 time.
La deigen ligge i romtemperatur i 10-15 min før den kjevles ut.

Legg deigen over i en pai/terteform, la den henge litt over kanten.
Prikk bunnen med en gaffel, dekk bunnen av formen med bakepapir og fordel over tørre erter/bønner.
Stek på nederste rille ved 175 o i ca 10 min, ta ut bakepapiret med ertene/bønnene og stek videre i ca 10 min til bunnen er gyllen. Når bunnen er ferdig stekt senk temperaturen.

Mens bunnen stekes visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen og hell forsiktig over den stekte bunnen (pass på at den ikke sprekker).
Stek videre ved 125oC i 35 – 40 min, kjenne lett på fyllet med fingertuppen og kjenn at fyllet har satt seg, uten å bli for fast. Avkjøl.

Server med lun vaniljeis eller krem.