Sitron- og peppergravet laks, og brannmanns kake

Laks etter oppskrift av Tina Nordstrøm: ”Slik lager du min aller beste mat” Gyldendal Forlag

Sitron og peppergravet laks

Støt laurbærblad, hel pepper, sukker, salt og dill sammen i en morter.
Gni laksen inn med krydderblandingen og dekk laksen med sitronskiver.
La stå i romtemperatur til blandingen begynner å smelte, ca 1 time.
Dekk fatet med plastfolie, legg et lett press over og sett i kjøleskapet minst 1 døgn.
Server for eksempel med dillstuede poteter (kokte poteter i treninger, blandes inn i hvit saus smakt til med dill).

Brannmanns kake

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel, bakepulver og makronfyll, - bruk en slikkepott.
Fyll røren i smurt form, 24 cm og stek på nederste rille i varm stekeovn ved 150 oC i ca 45 min.
Ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kasserolle. Varm opp under omrøring, til det tykner. Trekk kasserollen vekk fra platen og rør inn smør i biter.
Brekk opp firkløversjokolade i en bolle, tilsett fløte og smør og varm opp over vannbad.
(Sett bollen over en passende kasserolle med vann).
Avkjøl den stekte kaken, del i to lag og legg fyll mellom hvert lag. Bre firkløverglasuren over.