Godt tilbehør til "kjøpeis"

Velg den istypen du liker best, vanilje, sjokolade, yoghurtis eller sorbet.

Karamell-stekt ananas med vanilje, chili og ingefær

Renskjær ananas for skall og del i skiver og passende store biter.
Del og finhakk chili (uten frø) og finhakk eller riv fint opp frisk ingefær.
Smelt smør i en panne, tilsett brunt sukker og smelt til karamell.
Tilsett ananas, chili, ingefær og frø fra vanilje. Varm opp i karamellen.
Server med vaniljeis, yoghurtis med vaniljesmak eller kokossorbet.

Sitrus marinert kiwi og bringebærsalat

Skrell og del kiwi i terninger og legg i en bolle sammen med bringebær.
Smak til med sitruslikør, Grand Marnier eller lag sukkerlake.
(Sukkerlake lager du slik: 1 dl sukker, 1 dl vann og saft av ½ sitron og ½ lime. Kok opp til sukkeret smelter – avkjøl.)
Vend ønsket smak inn i kiwisalaten og la den stå og trekke ca 1 time før servering.
Server til vaniljeis, yoghurt-is eller sorbet av mango.

Husets Banansplit

På grillen:
Lag et snitt i bananer med skall, stikk biter av sjokolade ned i banankjøttet.
Pakk i aluminiumsfolie og legg på grillen, på indirekte varme (dvs ikke over varmekilden).
Grill under lokk i 5-7 min.
Åpne opp pakken, legg på et par ss myk vaniljeis/yoghurtis og topp med friske jordbær, hakkede valnøtter og evt sjokoladesaus (se egen oppskrift).

I stekepanne:
Skrell banan, del i to på langs og stek lett i litt smeltet smør tilsatt litt brunt sukker, evt frø fra vaniljestang.
Server med tilbehør som grillet bananasplit.

Enkel sjokoladesaus

Smelt 200 g sjokoladebiter (med eller uten nøtter) i ca 1 dl fløte. Skal ikke koke, sjokoladen skal bare smelte.
Rør om når sjokoladen er smeltet.
Fordel over is og banan/eller annen frukt rett før servering.