Ørjan Johannessens "hjemmelige fiskegryte fra Bekkjarvik"

Fiskegryte

Rens og finhakk løk, hvitløk og chili og surr i olje til løken er blank (middels varme).

Rens og del grønnsaker i terninger og tilsett i gryten, la surre 2-3 min.
Tilsett tomatpure og la surre i 2-3 min før hvitvin/eplemost tilsett. Kok inn til underkant av det halve.
Hell i fiskekraft, kok opp og la trekke 15-20 min.
Legg i fisken og la den trekke i 4-5 min avhengig av størrelse på bitene.
Smak til med estragon, dill, salt, pepper og sitron. Rekene legges i rett før servering.

Grillet sjøkrepsehaler

Del sjøkreps i to, ”trekk” av hodet.

Legg en skive kaldt smør (bruk ostehøvel) på hver krepsehale.
Krydre med estragon, salt, pepper, strimler av sitron skall (kun det gule).
Legg på rist over rødglødende kull og grill i ca 4 min.

Nyt!