Tigerstadens fisk og potet

- fish and chips

En frityrgryte med 190 grader varm olje, evt en gryte med 2 liter olje som er varm nok til at en liten brødbit blir gyllen på 30 sekunder.

Gjør klar potetene før fisken friteres.

”Deig” til fisk i frityr

Pisk sammen egg og kefir. Bland alt det tørre og tilsett i melk og eggeblanding til en glatt røre. La røren stå i 20 minutter og svelle.

Legg fisken på brett, strø på litt salt og vend i mel, rist av overflødig mel. Dypp de melete fiskebitene i røren og legg rett i den varme frityren. Friter til fisken er gyllen og sprø, ca 2 min. Legg den ferdig friterte fisken på en rist dekket med kjøkkenpapir. Dryss over litt salt mens de er varme.

Chips

Beregn 2-3 poteter pr person. Høvle poteter i tynne skiver på en mandolin, ostehøvel eller på skivesiden på råkostjernet. Det er ikke så viktig hva du bruker, så lenge chipsen blir tynn. Legg potetskivene i en skål og sett under rennende kaldt vann i ca 10 min. Tørk så av og friter i omganger på 170 grader til de er sprø og gyllen. Ha på rist og strø over krydderblanding.