Bønne- og linsesalat

som i Verona

Oppskrift fra boka "Gylne dager og dype viner- en mat og vinreise i Veneto" av Bibbi Børresen og Klaus Hagerup

Insalata di fagioli:

Kok linser etter anvisning på pakken, 12-15 min, hell av kokevannet.
Hell av laken til smørbønner og skyll dem under rennende vann.

Rens og finhakk sjalottløk og surr myk i olivenolje i en liten stekepanne.
Tilsett vårløk i tynne ringer, finhakket hvitløk og finhakkete ansjosfileter.
La surre 2-3 min og tilsett godt avrente linser og bønner, vend lett om.
Bland inn kapres, hakket basilikum og persille.

Bland sammen saft av sitron og olivenolje.
Smak til med salt og pepper og vend dressingen inn i bønnesalaten.
Om ønskelig tilsett oliven og sherrytomater.

Server som en egen rett, eller som tilbehør til for eksempel skinke/ spekemat.