Stekt makrell, ny kål og mormordressing

Og rabarbra på flere måter

I dag serveres mat fra Aust Agder, en deilig sommermiddag.

I studio sammen med Wenche er Britt Elisabeth Olsen fra Designkokken i Tvedestrand.

Stekt makrell:

Fileter fisken.
Vend ev i rugmel tilsatt salt og pepper eller dryss bare med salt og pepper.
Stek gylne i smør ved middels varme.

Server med kokte poteter, kokt nykål og mormordressing.
Nykål kan erstattes med strimlet hjertesalat vendt inn med mormordressing.

Rabarbrasuppe:

Rens og skjær rabarbra i tynne skiver og kok opp sammen med sukker og ev splittet vaniljestang.
Kok et par min til rabarbraen er mør.
Ønskes en litt tykkere suppe, jevn med potetmel : 1-2 ts potetmel rørt ut i litt kaldt vann.
Hell jevningen i en tynn stråle i den varme rabarbrasuppen under omrøring.
Kok opp.
Trekk kasserollen tilside og avkjøl.

Server suppen lun eller kald med ev krem eller is.

Tilslørt rabarbra med råkrem:

Rens og del rabarbra i biter.
Kok mør i en kasserolle med vann, sukker og kanel i 10-15 min.
Avkjøl.

Smelt smør i en stekepanne.
Tilsett malt havrekjeks, kanel og ev litt sukker og stek gyllent på middels varme.
Rør om hele tiden, det skal ikke bli brent.
Avkjøl.

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, vend inn vaniljekesamen.