Kylling saltimboca

Servert med perlespeltsalat, fennikel og tomat

Perlespeltsalat med fennikel og tomat:

Begynn med å tilberede perlespelt.
Skyll perlespelt eller quinoa i rennende lunkent vann. Kok opp vann. Tilsett perlespelt/quinoa, legg på lokk, kok opp og la trekke i ca 20 min.
Tilsett salt evt litt smør eller olje og la svelle et par min.

Skjær fennikel i tynne skiver og forvell i lettsaltet vann i 2 min.
Del tomater i båter. Finhakk urter, hvitløk og løk og bland sammen med tomater, avrent perlespelt/quinoa og fennikel.
Bland sammen olje, sitronsaft, smak til med salt og pepper og vend lett inn i perlespelt/quinoa salaten.

Kylling saltimboca:

Legg fersk salvie eller basilikumblader på skinnfri kyllingfilet. Løsne skinnet på kyllingbrystet og legg urter og skinke under skinnet. Stek i olje og smør 2-3 min på hver side. Etterstek i varm stekeovn 150 oC i 12-15 min (avhengig av tykkelse/ størrelse).