Settekaker

- en type ”pitabrød” fra Vestlandet, laget lenge før pitabrødet kom til Norge

Settekaker

Fersk gjær røres ut i det lunkne vannet. Tørrgjær tilsettes sammen med melet.

Arbeid sammen alle ingrediensene til en passe fast brøddeig.

Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, 45-50 min.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del i ca 15 deler. Form/kjevle hver del til en flat kake, ca 15 cm i diameter og 1 cm tykk.

Etterhev under klede og stek så på takke eller i en stekepanne uten fett (stekepanne med et belegg er best). Stek på middels varme til settekakene får brune flekker.

Serveres nystekte med smør og ost/brunost eller syltetøy. Eller som en type ”pitabrød” til middag/salater.

Deigen kan også formes til brød og legges i former eller som runde eller avlange brød i langpanne. Stekes i stekeovn ved 200 grader i ca 45 min, nederste rille.

Sveler

Visp egg og sukker luftig. Tilsett kultur melk og sikt inn hvetemel, natron og salt. Rør sammen til en glatt røre.

Stek på takke eller i stekepanne med slippbelegg.

Se videre:

804464