Skinnstekt torsk

Servert med gulrotpuré, sprøstekt bacon og brokkoli

Bruk baksiden av en stor kniv og skrap skinnsiden på fisken fri for skjell.

Dryss kjøttsiden med grovt salt og la den ligge ca 20 min. Skyll av saltet, tørk godt med kjøkkenpapir og del fileten i serveringstykker.

Mens skrei/torsk ligger i salt, - lag gulrot-/kålpuré.

Gulrot-/kålpuré:

Skrell og del gulrøtter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett smør og mos med en stavmikser til en glatt puré. Smak til med salt, pepper og evt. revet muskat.

Finhakk bacon og stek sprøtt i panne. Hold varmt.

Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og legg torsken med skinnsiden ned. Senk temperaturen til ¾ av full styrke og stek torsken 8 -10 min, til den begynner å blade seg.

Kan evt snus og stekes 1-2 min på kjøttsiden.

Mens fisken stekes, - kok brokkoli i lettsaltet vann.

Server torsk/skrei med skinnsiden opp, på en seng av gulrotpuré, tilbehør evt kokte poteter, brokkoli og sprøstekt bacon.