Varmt ostesmørbrød, tunfisksandwich

og smørbrød med fisk og kremet salt-søt dressing

Til 1-2 personer.

Varmt ostesmørbrød med potet og tomatsalsa:

Del potet i terninger, finhakk sjalottløk og spekepølse.
Stek i olje, smak ev til med salt.
Fortsett med å lage tomatsalsa.
Finhakk tomat, løk, hvitløk og urter og bland sammen, vend inn olje og smak til med eddik, salt og pepper

Rist/stek brødskive, legg over potetblandingen og dryss over ost.

Stek i varm stekeovn ved 250 oc til osten er smeltet.
Server med tomatsalsa.

Tunfisksandwich:

Bland sammen alle ingrediensene til tunfiskrøren og smak til med salt og pepper.
Legg salatblad på den ene skiven, fordel tunfiskrøre over, legg den andre skiven over og trykk lett sammen.
Del sandwichen i to diagonalt.
Server ev med en grønn salat.

Smørbrød med røkt ørret og kremet salt- søt dressing:

Bland sammen 1 ss grovhakket pickles (ev sylteagurk), 2-3 ss matyoghurt, 2 ss grov sennep, noen dråper sitronsaft eller 1-2 dråper tabasco.
Smak til med salt og pepper.

1- 2 skiver grovt brød
Røkt eller gravet laks, ørret, sild eller makrell
Salat
Tomat
Rødløk

Smør kremet salt- søt dressing på hver av skivene.
Legg over røkt eller gravet fisk, og så salat, tomat og rødløk i skiver.
Legg den andre skiven over og klem lett sammen.

Se mer:

801785