Trekornsgrøt

Etter oppskrift av Lasse Skjønning Andersen

Grøten

Bland alle ingrediensene i en gryte, og kok opp på middels varme til de har fått grøtkonsistens.

De ulike kornsortene kan fåes på helsekost.

Mango- og chilikompott

Skjær hver mango i fire store stykker så tett på steinen som mulig. Fjern skallet med en skarp kniv.

Finhakk chilien, og fjern de hvite hinnenen og kjernene om du vil ha en mildere kompott. Ha mango og chili i en kjele, kok opp på lav varme. Mangoene safter seg når de blir varmet opp.

Tilsett sukker, og kok videre mens du rører jevnt til all væske er fordampet og mangoene er blitt helt møre.

Smak til med rørsukker, sitronsaft og litt frisk chili dersom kompotten mangler "sting".

Tøm Kompotten i et kar, kjøl ned, sett på lokk og oppbevar den i kjøleskapet. Den holder seg i et par uker.