Kremet fiskesuppe

Skjær fiskefiléten i mindre biter.

Kok opp fiskekraft og melk, og smak den til med salt. Legg i grønnsaker i strimler, og kok knapt møre før du tar de opp. Rør sammen mykt smør og hvetemel, visp deretter inn kraften. Tilsett rømme eller fløte og la suppen småkoke/trekke minst 8-10 min. Smak til med salt, pepper og eddik.

Legg oppi fisk i biter, kok opp og la trekke 3-4 min før grønnsakene tilsettes.

Smak til og tilsett finhakket gressløk eller dill.

Tips:

Best resultat får du om du lager suppen fra bunnen av, dvs koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis. Fiskefond (fra flaske) evt grønnsakbuljongterninger kan brukes, men kan fort bli litt for salt og gir ikke den samme gode smaken som når du koker kraft selv.

Om du vil gjøre det helt enkelt, kan du bruke en pose fiskesuppe som basis og tilsette litt ekstra grønnsaker, rømme, sitronsaft og fisk.

Tilleggsgarnityr til fiskesuppen kan være reker, blåskjell, små fiskeboller, syltet gresskar eller portulakk.

Fiskekraft:

Skyll hode og avskjær godt. Grovskjær grønnsakene. Legg alt i en stor gryte og tilsett vann til det dekker. Kok opp, skum godt og la kraften koke uten lokk i ca 20 min (koker den lengre kan den lett få «limsmak»).

Trekk kokekaret vekk fra platen og la kraften hvile/trekke i 30 min. Sil kraften gjennom et klede og kok den inn til det halve (redusér).

Avkjøl kraften ved å sette gryten i kaldt vann. Fiskekraft egner seg godt til frysing.