Krabbe naturell

med tomat- og avokadosalsa

Krabbe smaker best naturell.
Beregn 1-2 krabber pr person.
Server med brød, sitron og majones.

Selv om krabben skal serveres hel kan den ”renses” litt før servering for å gjøre den enklere å spise.
Løft ut ”krabbehuset”.
Fjern gjellene og paven ( krabbens magesekk,) den sitter som en ”pose” bak øynene, trykk den ned til du hører et lite ”klikk”.
Klørne kan knekkes med en nøtteknekker.

Krabbehuset inneholder mye godt krabbekjøtt. Del huset i to på midten og krabbekjøttet blir lett å ta ut.

Forslag til tilbehør til krabben i tillegg til/ i stedet for majones:

Majones kan blandes med matyoghurt, smakes til med saft fra sitron eller lime, finhakket chili og finhakket frisk ingefær og koriander.

Tomat- og avokadosalsa:

Del tomatene ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i små treninger.
Rens og del avokado i små terninger og bland sammen med tomatene.
Tilsett presset lime, honning og finhakket persille.
Smak til med salt.