Pai

med luftig parmesanbunn

"Valgdagspai” med luftig parmesanbunn og ”valgflesk".
En paibunn lages vanligvis med smør og mel.
Denne gangen lages paibunnen med en luftig bunn laget med gjær og tilsatt revet parmesan.

Til form 20-22 cm.

Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”.
Tilsett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en smidig, glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 20 -22 cm i diameter.
Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC, på nederste rille i ca 10 min.

Del flesk eller bacon i små terninger og stek sprøtt i litt olje.
Legg over på kjøkkenpapir for å trekke ut stekefett.

Del sopp i båter / skiver og stek i tørre panne til væsken forsvinner, tilsett smør sammen med finhakket hvitløk og stek til soppen er gyllen.
Mot slutten av steketiden, tilsett vårløk i tynne skiver.

Pisk sammen egg, melk, kesam/ cottage cheese eller fløte, salt, pepper og halvparten av osten.

Legg soppblandingen og stekt bacon i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.

Stek videre ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.

Tips:

Bacon/skinke kan byttes ut med ca 100 g røkelaks , bruk timian som krydder.