Kyllingschnitzel

med kapers, basilikum og tomat

Oppskriften er fra boka "BARE MAT" av Eyvind Hellstrøm. Gursli Berg Forlag.

Skjær kyllingfiletene på langs, slik som du skjærer et rundstykke. Ikke skjær helt igjennom, brett fileten ut til dobbel størrelse og bank den flat.
Filetene skal sitte sammen som en sommerfugl,
Pisk egg sammen i en bolle, fordel utover på en tallerken.
Fordel brødkrumme utover på en annen tallerken.
Varm olje i en stekepanne (bruk gjerne to panner) på middels varme.
krydre kyllingfileten med salt.
Dypp kyllingfileten i egg, så i brødkrumme.
Stek i varm panne 1 - 2 minutter på hver side til den har fått en fin og gyllen farge.
Tilsett smør, hele hvitløkfedd og timiankvister.
Sett opp varmen og stek kyllingen videre i 1 - 2 minutter til den er brun og fin i fargen.
Legg kyllingen over på en rist.
Legg opp retten lagvis på tallerken.
Begynn med marinerte tomater, basilikumblader, kapersmajones og kyllingschnitzel, tomater, basilikumblader og kapersmajones.

Pynt gjerne med noen hele kapers på toppen.

Kapersmajones:

2 ss kapers finhakkes.
4 dl majones.

Bland kapers og majones i en bolle.
Kapersmajonesen holder seg i en uke i kjøleskap.

Marinerte tomater:

8 tomater
2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ts svart pepper, nykvernet

Skjær tomatene i 1 - 2 cm tykke skiver og legg dem utover i en form.
Hell over olivenolje, salt og pepper.
La det marinere i 15 minutter.