Kalv med tunfisksaus

"Vitello tonnato"

Lages dagen før servering.

Brun fileten i stekepanne, sett inn et steketermometer, stek i varm stekeovn 125 oC til termometeret viser 55 oC.
Kok opp og avkjøl laken.
Legg avkjølt kalvefilet i laken og sett kaldt 6-8 timer.

Tunfisksaus:

La oljen renne godt av tunfisken.
Skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, saft av ½ sitron, hvitvinseddik og 1 ss kraft fra steken.
Spe med olivenolje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus.
Tilsett ev litt mer av kraft fra steken.
Smak til med salt og pepper.

Anretning:

Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg takstenvis på en tallerken.
Fordel tunfisksausen over og dryss over kapers.
Pynt med sitronskiver.

Se videre:

746888