Saftige, fiberrike småbrød

med gulrot

Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern.

Varm opp yoghurt, vann, olje, honning og revne gulrøtter til fingervarmt.
Smuldre gjær i blandingen ( tørrgjær tilsettes sammen med melet).
Tilsett salt, solsikkekjerner, linfrø, havregryn, sammalt rug og hvete og halvparten av hvetemelet.
Elt godt sammen.
Tilsett hvetemel til en smidig glatt deig.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 45 min.

Ha deigen på et melet bakebord, elt sammen og del i ca 20 biter.
Trill ut til avlange små brød eller runde boller og sett på stekebrett.

Dekk til og etterhev i ca 45 min.

Pensle med litt vann og dryss med havregryn eller linfrø.

Stek i varm stekeovn ved 225 oC , på midterste rille i 12-15 min.

Avkjøl på rist .

Egner seg godt til frysing.