Bønnesalat

fra Skaugum

Oppskriften er hentet fra Kirkens Bymisjons kokebok ”Raus”, Stenersens Forlag.

Kronprinsparet skriver: ”En salat som egner seg å servere både varm og kald, alene eller som tilbehør til grillet kjøtt, fisk eller kylling.
Vi bruker kun økologiske råvarer.
I forbindelse med gjestebudene har vi alltid valgt å ha buffe.
Slik får gjestene minglet og pratet med hverandre mest mulig”.

Bønnesalat:

Varm stekeovn til 160 oC.
Kok tørre bønner som er ligget i bløt.(Eller bruk hermetiske som er skylt godt av.)
Tilbered quinoa etter anvisning på pakken.
Sprøstek baconterningene.

Skrell og kutt søtpoteter i terninger.
Finhakk løk, paprika og gulrot.
Ha i en ildfast form, vend inn i litt olje og bak/ stek i varm stekeovn til grønnsakene er møre ca 20 min.

Rens og del mango i terninger.

Bland sammen alle ingrediensene, tilsett finhakket frisk koriander og smak til med olivenolje, salt, pepper og spisskum.