Helstekt filet av vilt

med kremet skogsopp og tyttemarinerte pærer

Begynn med tyttebærpærer, de kan lages dagen i forveien.

Skrell pærene og legg dem i en kjele akkurat stor nok.
Tilsett tyttebær og vann.
Kok opp og la trekk på svak varme i ca 10 min. ( ikke koke i stykker).
Avkjøl pærene i tyttebær ”marinaden”.

Renskjær kjøttet og legg til temperering.

Rens sopp, del i biter og stek i tørr stekepanne til ”væske” fra soppen har fordampet.
Tilsett finhakket løk og smør og surr til sopp og løk er gylne ( ved middels varme) i 8-10 min.
Tilsett rødvin og kok inn.
Tilsett fløte og kok inn til en fyldig saus.
Smak til med salt og pepper og ev litt finhakket timian.

Varm nøytral olje i stekepannen, tilsett smør og legg i kjøttet.
Dryss på salt og pepper og legg over frisk timian.
Stek gyllen på begge sider.
Tynne fileter kan steks ferdig i pannen.
Større fileter, for eksempel fra elg, etterstekes i varm stekeovn ved 125oC i 8-10 min.

La kjøttet hvile i 8-10 min før det skjæres opp.

Server med potetmos, aspargesbønner, pærer og sopp.