Frokostblanding

og grønnsakssnacks

Oppskriftene er fra læreboka for 6. og 9.klassetrinn «Kokeboka mi».
Gjester fra Marienlyst skole er Thor Rasmussen, 6. klasse og Eira Klepp 9. klasse sammen med Åse Kringlebotn fra MatPrat.

Frokostblanding:

4 ss valnøtter

4 ss hasselnøtter

1 dl appelsinjus (eller annen fruktjus)

1 ss flytende margarin

1 ss sukker

1 ss honning

6 dl havregryn

1 dl solsikkekjerner

3 ss sesamfrø

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 140 grader C og legg bakepapir på et stekebrett.

2. Grovhakk nøttene.

3. Ha jus, margarin, sukker og honning i en liten kjele.

4. Varm opp mens du rører. Rør til sukkeret er oppløst.

5. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle.

6. Hell jusblandingen over i bollen og bland.

7. Fordel frokostblandingen jevnt utover påstekebrettet med en slikkepott.

8. Sett brettet midt i stekeovnen.

9. Bruk grytekluter og ta ut stekebrettet etter ca 30 minutter.

10. Rør i frokostblandingen med ei tresleiv og stek videre i 15-20 minutter.

11. Avkjøl og spis blandingen med melk eller yoghurt og friske bær eller frukt i biter.

Grønnsakssnacks:

½ rød paprika

½ gul paprika

½ slangeagurk

½ blomkål

½ brokkoli

2 gulrøtter

2 skiver kålrot

Slik gjør du:

1. Rens og vask grønnsakene.

2. Del dem i fingertykke staver, blomkålen og brokkolien i små buketter.

3. Sett grønnsakene i glass eller legg dem i grupper på et fat.

Se mer:

738241