Grove pannekaker

med kylling- og grønnsaksfyll

Saftige pannekaker med grovt mel, egg og mager melk.
Sunne, grove pannekaker med mye kostfiber, protein, jern og B-vitaminer.Pannekakene passer både til frokost,lunsj og middag.

For eksempel pannekaker til middag: begynn med en middagspannekake med kylling- og grønnsaksfyll og så en dessertpannekake med blåbær etterpå.

Grove pannekaker:

Nok til 4 porsjoner.
Bland sammen alle ingrediensene med en mikser, og la røren stå og svelle i 15 til 30 minutter.
Stek pannekakene og server nylagde pannekaker med grønnsaksfyll eller lett-sukrede rørte bær.

Kylling- og grønnsaksfyll:

Strimle vårløken, skjær de andre grønnsakene i små terninger, gulrøttene kan evt rives opp.
Skjær kylling/kalkunskinke i passende biter.
Fres grønnsakene lett møre i litt raps- eller olivenolje og tilsett kylling/kalkunskinke i biter.
La alt bli gjennomvarmt og mørt.
Smak til med nykvernet pepper, timian og litt salt.

Legg grønnsaksblandingen utover pannekakene, brett sammen og dryss på parmesanen før servering.

Tips:

Lag et par ekstra pannekaker til matpakken til barna eller de voksne til dagen etter.
Eller spar litt av røren og stek grove frokostpannekaker.
Dersom du har for mye røre holder den seg fint i fryseren en måned.