Bringebærsaft
Bringebærsirup og bringebæreddik
Bringebærsaft, kokt, til frysing;
Kok opp vann, tilsett rensede bær.
Kok opp på nytt og la trekke i 20-25 min, til bærene skifter farge.
Ikke rør for mye rundt i gryta slik at saften blir grumsete.
Hell til avrenning i en saftpose på stativ, la saften renne godt av seg, minst 40 -50 min.
Mål opp saften, kok opp på nytt og tilsett sukker ( prøv deg litt fram med liten mengde , slik at saften ikke blir for søt).
Skum av.
Hell på rene varme flasker.
Avkjøl.
Oppbevar over lengre tid i fryseboks. Kort tid, ca 1 uke kjøleskapet.
Tips:
Ved frysing, la det være litt plass i flasken, saften vil ”utvide” seg litt ved frysing.
Bringebærsirup:
Kok opp 300 g bringebær og 3 dl vann.
Kok til bærene skifter farge.
Press blandingen gjennom en sil, bruk en slikkepott til å presse saften av bærene.
Kok opp den silte saften med 125 g sukker og kok til sirupskonsistens.
Hell på rene små glass/ flasker.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap eller fryseboks over lengre tid .
Godt til desserter og for å smaksette drikke.
Bringebæreddik til viltsausen:
Legg friske rene bringebær på et glass.
Hell over hvitvinseddik til det dekker bærene.
Sett på lokk.
Sett lyst i 3-4 uker, til bærerne har mistet farge.
Snu på glasset en gang i mellom.
Sil fra eddiken. Fyll på rene små glass/ flasker. Oppbevar kjølig.