Pavlova

med jordbær

Ha eggehviter og salt i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.
Pisk dem ved middels hastighet til de danner et mykt skum.

Tilsett sukker, litt av gangen og pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst.

Vend inn siktet maisenna og eddik med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel (22-24 cm)
Ha blandingen i sirkelen og form til en kakebunn ca. 2,5 cm høy.

Stek kaken ca.1 time til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget.

Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.

Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Kakebunnen kan stekes flere dager i forveien.
Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt men ikke kaldt.

Pisk krem, tilsett evt. litt vaniljekrem, og bre utover bunnen rett før servering.
Fordel over friske bær eller frukt.

Stekes i stekeovn 160 grader, ca 1 time. (varmluft 140 grader)