brekkeeckbo
brekkeeckbo

Asbjørn var uønsket

Espen Eckbo ville ikke ha med Asbjørn Brekke i «Tett på tre».

Espen Eckbo kunne lett ha laget en serie basert på sine gamle og kjære figurer. Norge har nærmest forelsket seg i Rhino Thue med mindreverdighetskomplekset, kjatteboksen Asbjørn Brekke, og de andre karakterene Espen har skapt.

Ville ikke «safe»

Men dette var uaktuelt – Espen og regissør Aleksander Herresthal var fast bestemte å lage noe helt nytt denne gangen.

- Vi har hatt som mål å lage flest mulig nye karakterer, fordi vi syns det var forfriskende og gøy. Vi kommer derfor ikke til å møte Asbjørn Brekke i «Tett på tre». Det føltes for feigt å ta ham inn – vi ville ikke «safe», vi ville finne på nye ting, sier Espen til tv2underholdning.no.

Og det virker som strategien funket. «Tett på tre» høstet strålende kritikker og fikk over en halv million TV-seere på premieredagen 22. oktober.

Se første episode av «Tett på tre» her!

Mye øving og sminking

Espen Eckbo spiller tolv forskjellige personer i «Tett på tre», og det er utvilsomt utfordrende å la én og samme person spille såpass mange roller uten å miste troverdigheten.

Under opptaksdagene sitter Espen tålmodig i sminkestolen i timesvis for å endre utseende. Han står ofte foran speilet for å utvikle forskjellige ansiktsuttrykk og – ikke minst – øve på de mange dialektene han bruker.

- Det er veldig ålreit å skrive i historikken til karakterene at han har «bodd litt rundt omkring i landet», for da kan ingen arrestere deg på at dialekten ikke er helt perfekt, sier Espen mens han står sminket som Ketil, en 28-åring fra Horten som dukker opp i andre episode.

Les mer: Eckbo knuste dataen

To kjente fjes

Ti av de tolv karakterene Espen spiller i «Tett på tre» er nye for anledningen, mens de to siste har tidligere dukket opp i «Påskenøttene».

- Det er par stykker vi syntes passet godt i «Tett på tre». Han TV-presten fra «Påskenøttene» dukker opp i en episode, samt en figur som heter Ernst Øyvind, sier Espen.

Les mer: Eckbo svarte fansen på nettreff

Se Espen teste nye ansikt i sminkestolen

269018

Se «Tett på tre» onsdag klokken 22.30 på TV 2 eller på TV 2 Sumo når du vil!

Les mer om «Tett på tre» her!