Salat

med varmrøkt ørret og jordbær

Begynn med dressingen:

Finhakk hvitløk og bland med bringebæreddik, honning og sennep.
Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.
Smak til med salt og pepper.

La dressingen stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages.

Skrubb potetene godt og kok møre i saltet vann.
Damp godt og del i skiver/båter.

Skyll og rist av salaten og riv/del i mindre biter.

Anrett salat, varmrøkt ørret, nykokte poteter i båter/skiver, finsnittet vårløk, agurk, urter og jordbær på et serveringsfat.
”Ringle” over dressingen.

Tips, bringebæreddik:

Bruk krukke med lokk.
Fyll ¾ opp med friske tørre bringebær.
Hell på hvitvinseddik eller eplecidereddik.
Sett på lokk.
La eddiken stå og trekke smak i romtemperatur i 4-5 dager, til eddiken er rød og bringebærene ”hvite/lyse”.
Sil vekk bringebærene.
Eddiken kan evt. smakes til med litt sukker.

Eddiken kan brukes til dressinger eller til viltsauser.