Rømmevafler

Med røkt ørret og pepperrot

Vafler kan lages usøtet til lunsj/ aftens / forrett med for eksempel røkt ørret, rogn, pepperotrømme eller med spekemat og rømme.

Eller halvsøte til dessert/ kaffemat med rørte eller friske bær,rømme eller is. La fantasien råde!

Rømmevafler (ca.12 plater):

Vafler uten egg.
Til ”søte” dessertvafler, sløyf gressløk, tilsett ev 2 -3 ss hakkede valnøtter og 2-3 ss sukker og 1 ts vanlijesukker.

Bland alle ingrediensene til en jevn røre.
La den svelle i ca. 15 min.
Stek sprø vafler.

Rømmevafler servert med røkt ørret og pepperrot:

Skjær 4 skiver ørret i terninger og bland inn i yoghurten.
Tilsett finrevet pepperrot og smak til med salt, pepper og ev litt sukker.
(Smaken av pepperrot vil bli sterkere hvis den blir stående et par timer før servering. )

Legg 1-2 ss av røren på vafler, pynt med skiver av ørret, rogn, dill og sitronskvier.

Ørret, rogn og dill kan byttes ut med spekemat, gressløk og for eksempel reddiker eller tynne skiver slangeagurk.