Biscotti

og jordbærfristelser

Jordbæriskrem:

Fyll jordbær skåret i båter og valgfri iskrem i høye glass. (Jeg bruker vaniljeis).
Fyll på med en søtlig musserende vin eller cider til det skummer.
Pynt med frisk mynte eller sitronmelisse og server straks, gjerne med en kjeks eller en makron.

Jordbær servert med sabayonne:

Om ønskelig vend litt sukker og revet lime eller sitronskall inn i jordbærene.

Kok opp et vannbad (kasserolle med vann som arbeidsbollen kan sette opp i).

Visp sammen eggeplommer, melis, sitronskall og saft (eller vaniljestang).
Sett bollen i vannbadet - (som ikke skal koke når bollen settes over).
Visp til sausen får en luftig konsistens 10 -15 min.
Blir vannbadet kjølig, sett det litt over varmen igjen.
Sausen skal ikke koke - den skal holde en temp på ca 85 oC!

Skal sausen serveres kald, ta bollen opp av vannbadet og pisk til sausen er avkjølt.

Biscotti:

Italienske, skårne sprø kaker som serveres til et glass vin Santo.

Begynn med å ”riste” (lettsteke) mandler eller nøtter i stekepanne, skal ikke bli brune!

Varm stekeovn til 175 oC for over- og undervarme, 160 oC for varmluft.

Skill eggeplommer og eggehvite.
Pisk 3 eggeplommer + 1 helt egg, sukker og vanilje til en luftig eggedosis.
Visp 3 eggehviter og litt salt stive i en annen arbeidsbolle.
Vend forsiktig eggehvitene inn i eggedosisen litt av gangen.
Vend inn mandler / nøtter og finrevet sitronskall.
Tilslutt vend inn hvetemel tilsatt bakepulver.
Deigen skal være så fast at den kan formes til ”pølser”.
Del deigen og form til 3 pølser.
Legg på bakepapirkledt stekebrett, og klapp ut slik at de blir 5-6 cm brede.

Stek i varm stekeovn, gjerne varmluft i 35 min.
Ta ut og skjær i skrå skiver ca 2 cm brede, trekk de litt fra hverandre.
Sett i stekeovn 5 – 7 min, men uten å få mer farge.
Avkjøl på rist til de er kalde og sprøe.
Oppbevares i tett kakeboks.