Quionasalat

med avocado, tofuost eller fetaost

Valgfritt tilbehør: Tofuost (ost laget på soya) – stekt/ grillet i terninger, fetaost eller mozzarella.

Skyll quinoa i rennende lunkent vann.
Kok opp ca 5 dl vann.
Tilsett quinoa, legg på lokk, kok opp og la trekke i ca 15 min.
Tilsett salt, ev litt smør eller olje og la svelle et par min.

Del tomater i båter, finhakk urter, hvitløk og løk og bland sammen med quinoa.

Bland sammen olje, sitronsaft, smak til med salt og pepper.

Rens og del avocado i biter og vend inn i quinoasalaten sammen med ruccolasalat.

Dryss over ristede gresskarkjerner (ristet i tørr stekepanne til kjernene begynner å ”poppe” uten å bli brent).
Og ev valgfritt tilbehør.

Tips: gresskarkjerner kan byttes ut med for eksempel pinjekjerner eller valnøtter.