Smørgåstorta

Smørbrødkake

Sofia Grevesmühl som driver En potet - Catering ( tlf 90103619) , forklarer hvordan man lager den svenske smørgåstortan.

Rør sammen majones og rømme.
Finhakk rekene sammen med krepsen.
Vend reker, kreps og dill inn i rømmedressingen.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, evt litt kajennepepper.

Skjær av skorpen på loffen.
Legg 3 skiver brød med langsidene mot hverandre.
Legg på reke- og krepserøra og legg videre brød og salat lagvis.
Høyden på smørgåstårta bestemmer du, men ta hvertfall 3-4 lag i høyden.
Avslutt med brød.

Dekk till slutt det hele med røra, bruk gott med røra så den ikke blir tørr.
Så bør den stå i kjøleskap i ett par timer eller over natten så brødet trekker til seg røra.
Pakk den godt inn med gladpack så den holder seg fuktig.

Spar litt røra til pynten, og bruke det som feste hvis den har blitt for tørr.

Så er det bare å slå sig løs med pynten!
Du kan enten bruke agurkskiver rundt kaka eller finhakked dill eller persille.
Og på toppen så kan du slippe fantasien løs med et vakkert mønster og rikelig med pynt.

Se videre:

722778