Butterchicken

Oppskrift er av Loveleen Rihel Brenna fra boken Grenseløse grønnsaker og urter

Del kyllingfileter i biter, 6 strimler.
Bland sammen ingrediensene til marinaden : chilipulver, salt, rømme, nellik, frø av grønn kardemomme og finhakket hvitløk.
Legg kyllingbitene i marinaden natten over i kjøleskapet.

Stek kyllingen i varm stekeovn 200oC i ca 30 min.
Eller surr i stekepanne og sett i varm stekeovn ved 250 oC i 15-20 min.

Finhakk løk og la surre i olje i en gryte.
Tilsett hakket tomat, tomatpure og hermetisk tomat og la surre i ca 5 min.
Tilsett kokt vann og kok videre uten lokk i ca 10 min.
Tilsett fløte, den grillede kyllingen og la trekke 5-10 min før du smaker til med sukker og ev litt salt.
Pynt med finhakket ingefær( sterk på smak!!) og frisk koriander.

Server med ris og / eller naanbrød og salat.