Lettgravet, stekt makrell

dillkokte poteter, agurksalat og mormordressing

Og til dessert, rabarbrakompott med vaniljekesam. DET er mai-middag!

Rens og fileter makrellen.

Bland sammen salt ,sukker og pepper og fordel på makrellfiletene sammen med hakket frisk dill.
La stå og trekke smak på kjøkkenbenken 1-2 timer eller i kjøleskapet natten over.

Skrap av krydder, og vend makrellfiletene i hvetemel tilsatt pepper og finrevet skall av sitron.

Stek gyllen og sprø i en stekepanne med olje tilsatt litt smør, 2-3 min på hver side, avhengig av tykkelse på filetene.

Server med dillkokte poteter, agurksalat og mormordressing.

Agurksalat:

Skyll agurken og fjern ev skall med en potetkreller.
Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel.
Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min.
Hell av noe av vannet som har dannet seg.

Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker evt sennep.
Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.

La salaten stå og trekke minst 10 min før servering.
Dryss over finhakket gressløk eller kruspersille før servering.

Mormordressing:

Pisk rømme og sitron lett og luftig, smak til med dill eller gressløk, sukker, salt og pepper.

Se mer:

721814

Rabarbrakompott:

Trekk av det grove skinnet av rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter.

Kok opp vann, ca 1 ½ dl sukker og vaniljestang eller kanel.
Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 10- 15 min, til rabarbraen er mør.

Smak til med sukker.
Rør sammen potetmel og kaldt vann.
Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden til passe konsistens.
Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.

Gi et raskt oppkok etter at potetmeljevningen er tilsatt.
Avkjøl og server med melk eller vaniljekesam.

Se:

721815