Pastagrateng

Med tomatsaus og mozzarella

Varm stekeovnen til 200oC.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finhakk løk, hvitløk og chili ( uten kjerner) og surr myk i olivenolje.
Tilsett hermetiske tomater og ev litt vin eller vann.
Kok opp og la småkoke uten lokk i ca 20 min.
Tilsett halvparten av basilikumbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Smak til med salt, pepper, litt rødvinseddik, ev litt sukker og tilsett resten av basilikumbladene, grovhakket.

Bland den kokte pastaen med halvparten av tomatsausen og ca 1 dl revet parmesan.
Legg pastasausen lagvis med mozzarella i biter og tomatsaus i en smurt ildfast form.
Avslutt med mozzarella og rikelig med revet parmesan.

Stek midt i varm stekeovn til retten er sprø og gyllen.
Server med en grønn salat.