Ostekake

Med rømmetopping

Oppskriften er ved Ida Gran- Jansen, vinner av "Hele Norge baker".

Bunn:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør, sukker og kanel.
Ha blandingen i en springform , 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir.
Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene.
Stek i varm stekeovn 175 oC i 10 min.

Ostefyll:

Visp til en glatt masse: myk kremost, sukker og frø fra ½ vaniljestang.
Tilsett ett og ett egg og visp lett sammen i ca 4 min.
Hell ostemassen i formen med den forstekte bunnen og stek i varm stekeovn 150 oC i ca 40 min.
Ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen.

Rømmetopping:

Visp sammen rømme, sukker og frø av ½ vaniljestang.
Fordel blandingen lett over ostekaken i springformen.
Sett i kjøleskap i minst 4 timer.

Pynt med frukt og bær etter eget ønske .

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med frisk frukt eller bær.

Se videre:

718681