Grov kringle eller småbrød

Med spinat- og skinkefyll

Mettende 17. mai-bakst.

Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren.
Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig.
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 min.

Lag fyllet mens deigen heves.
Frisk spinat forvelles i lettsaltet kokende vann i 2-3 min før den kuttes fint opp.
Frossen spinat tines i en kasserolle, klem ut overflødig vann av spinaten.
Bland spinat, hvitløk, kesam, egg, salt, pepper og urtekrydder og skinke / salami i små terninger.

Kjevle deigen ut til et rektangel.
Smør spinatfyllet over deigen og dryss over revet ost.
Rull fast sammen og form til en kringle.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett, dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 50 min - 1 time.

Eller del i skiver som ”snurrer”, etterhev i 30 -40 min.

Pensle med egg, dryss ev med litt revet ost.

Kringle stekes på nederste rille i varm stekeovn, 200 oC i ca 30 min.

Snurrer stekes på midterste rille ved 225oC i 12-15 min.

Avkjøl på rist.

Fine å fryse.

Se videre:

718477