Fylte lomper, pølser

og bønnesalat

Godt på grillen, oppskrifter av Mona Halvorsen

Fylte lomper:

Smør honningsennep på lomper, legg på tiriltunge med ramsløk ( eller eller annen spekepølse).
Brett sammen, legg i aluminiumsfolie og legg på grillen i 1-2 min på hver side.
Ikke på den varme sonen av grillen.

Monas fylte bratwurst:

Bratwurst /urøkte grove krydrede pølser eller annen pølse du liker.

Lag et snitt i hver pølse, fyll med sennep, smakfull ost ( gjerne ost med karve eller brennesle).
Rull bacon rundt slik at fyllest holdes inne i pølsen.
Grill 2-3 min på hver side.

Bønnesalat til grillmat:

Holder seg godt i kjøleskapet.

1-2 bokser hermetiske bønner, gjerne en blanding av hvite og røde bønner.

Hell av laken fra bønnene, skyll godt under rennende kaldt vann.
Ha bønner i en bolle og tilsett finhakket sjalottløk, rødløk, hvitløk, chili og fersk ingefær.
Smak til med salt, pepper og olivenolje og vend godt om.
La stå og trekke smak ca 1 time før servering.

Grillet ananas:

Skjær ananas i skiver, smør med et tynt lag søtlig sennep ( med honning) , eller bare honning, dryss over finhakket chili og ev litt pepper.

Grill 1-2 min på middels varme. Pass på varmen, honning brennes raskt over sterk varme!