Lover bedring etter togkaos

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har fått nok av togkaoset i Oslo og vil ha fart på vedlikeholdet.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): Flere store trafikkavbrudd etter nyttår har skapt store problemer for togpassasjerer i Oslo-området, og onsdag var tålmodigheten også slutt for samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Prosjektgruppe
Under et hastemøte med NSB og Jernbaneverket onsdag, gikk partene inn for å framskynde utbedringstiltak langs skinnene i hovedstadsområdet.

- Vi skal danne en prosjektgruppe med ulike aktører til å se på muligheten for å framskynde ulike tiltak i Oslo-området. Vi vil samordne og skape fullt trykk på dette arbeidet, sa Navarsete etter møtet.

Det er særlig Oslo-tunnelen mellom Oslo S og Skøyen som har skapt problemer. Nå skal det jobbes for å få en fullstendig overhaling av tunnelen, og målet er å få bukt med de største problemene innen 2009.

- Kundene våre kan ikke leve med dette, og vi må få bort de store avbruddene, sa NSB-direktør Einar Enger.

Lite konkret
Direktør i Jernbaneverket, Steinar Killi, var fornøyd, selv om det ikke kom fram hva prosjektgruppa konkret skal gjøre.

- Men det vi kom fram til er viktig nok. Et slikt samarbeid er veldig bra, sier Killi til Nettavisen.

Refusjon
Samferdselsdepartementet ønsker også at NSB i større grad skal refundere utgiftene til misfornøyde passasjerer. NSB og Jernbaneverket krangler imidlertid om en ordning for utgiftsrefusjoner. Dette var imidlertid ikke et tema på møtet onsdag.