Langstekt lår av kje

Oppskrift : Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt , Strand Restaurant

Ben ut låret. Krydre med salt og pepper der benet lå. Rull det sammen ” pølse” og surr med bomullstråd.

Varm nøytral olje i en stekepanne til medium høy varme og legg i låret. Brun rundt på alle kanter , senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og alt smøret. Smøret skal kun bruse lett uten og bli for brunt.

Ta låret ut av pannen og gi det 10-15 minutter i ovnen på 140 grader (eller 57 oC kjernetemperatur ved bruk av steketermometer).

La låret hvile 10-15 min før oppskjæring.

Saus:

Tørk lett av leveren med litt kjøkkenpapir og vend lever i hvetemel blandet med salt og pepper. Stek lever i nøytral olje på medium høy temperatur til gylden på begge sider. Ca.1 min på hver side. Tilsett smøret fra det stekte låret. La lever ligge og bruse lett i smøret og ha i finkuttet sjalottløk. Når løken er myk ( uten å bli brun) ta opp leveren og la hvile på en fjøl i 2 minutter før den skjæres i små terninger . Tilsett i strimler av ramsløken ( ev ramsløk pure) , finkuttet persille , saften fra en halv sitron i smøret og lever i terninger . Smak ev til med salt og pepper.

Server sausen til kjelår i skiver , poteter og grønnsaker .

Se del 2 her :

714434