Grove gulrothorn

med fyll

Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern.

Bland mel, salt og krydder i en bakebolle.
Fersk gjær løses opp i litt av fingervarme væsken, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.

Tilsett fingervarmt vann, yoghurt og olje i det tørre og elt, 5-6 min, til en glatt deig.
Dekk med et kjøkkenhåndkle /plastfilm over bakebollen.
Sett til heving ca 40 min til deigen er dobbelt størrelse.

Finhakk marinerte soltørkede tomater og ev chili, tilsett i cottage cheese sammen med olje fra de marinerte tomatene.
Tilsett tørket krydder, hakkede friske urter og pinjekjerner.
Smak til med salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bakebord.
Elt sammen og del i to.
Kjevle hver del ut til en rund leiv.
Del i 8 trekanter, legg på fyll og rull sammen fra den bredeste siden.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med egg og dryss ev med revet ost.
Dekk til og sett til heving i 45 –50 min.


Stek i varm stekeovn 225 oC på midterste rille, 12 - 15 minutter.

Avkjøl på rist.

Lag gjerne dobbel porsjon, fine å fryse.