Kalvebiff med kremet spinat

og gazpacho til forrett

Forrett, gazpacho:

En spanskinspirert forfriskende vårsuppe som skal serveres avkjølt i glass eller kopper.

Rens og del grønnsaker i biter.
Fjern frø og hinner fra paprika og chili.
Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle.
Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.

Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser og kjør/mos til en glatt masse - eller bruk en stavmikser.
Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.

La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.
Før servering, smak til med olje, eddik, salt og pepper.

En bolle med ristede brødterninger kan serveres ved siden av for de som ønsker det.
Eller du kan tre spekeskinke på en spidd og legge over glasset / koppen ved servering.

Brødkrutonger:

Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk.
Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Hovedrett, kalvebiff med kremet spinat:

Legg kjøttet til temperering i ca 1 time før steking.

Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og la det bruse ut før kjøtt , knust hvitløk og timian legges i pannen.
Dryss salt og pepper på biffene og stek ca 2 min på hver side.

La kjøttet hvile 5-6 min.

Ha smør i en ren panne, tilsett spinat, la surre i 30-40 sek, tilsett fløte og kok opp.
Smak til med salt, pepper og ev litt revet muskatnøtt.

Server med ovnsbakte potetbåter og ovnsbakte tomater.

Dessert:

Til dessert foreslår jeg et par typer ost servert med en god, gjerne hjemmelaget marmelade.