Ovnsbakt lakseomelett med brokkoli

servert med dillkrem og revne gulrøtter

Varm stekeovnen til 225 oC.

Skyll og skjær brokkoli og blomkål ( også stilkene) i buketter. Forvell i kokende lettsaltet vann i ca 2 min. Hell av kokevannet.

Del laks / ørret i store terninger. Fordel laks, godt avrente grønnsaker, finhakket vårløk / gressløk og halvparten av osten i en smurt ildfast form.
Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell over fisk og grønnsaker.
Dryss over resten av den revne osten .

Stek på midterste rille i 40-45 min.

Dillkrem:

Finhakk dill, ev karse eller persille, bland inn i matyoghurt og smak til med sitron, salt og pepper. Ev noen sukkerkorn.

Rens og riv opp gulrøtter på et råkostjern.
Bland sammen 2-3 ss olje, 1 -2 ts sitronsaft, salt, pepper og noen sukkerkorn og vend inn i de revne gulrøttene.