Krydderstekt svinefilet

honningglasert pastinakk og snøfriskkrem

Varm stekeovnen til 225oC.

Renskjær og legg svinefilet til temperering på kjøkkenbenken.

Støt sammen krydder i en morter.

Skrell og del pastinakk i lange staver.
Legg i ildfast form, dryss over salt, pepper, og vend inn olivenolje og honning.
Stek i varm stekeovn til pastinakk er møre.

Gni kjøttet inn med krydderblandingen og stek i olje på middels varm panne, pass på at krydder ikke brenner seg.
Brun til gyllen på alle kanter.
Senk temperaturen i stekeovn til 150 oC og etterstek svinefilten til steketermometer viser 70 oC.
La kjøttet hvile 10-15 min før oppskjæring.

Se mer:

710977

Snøfriskkrem:

Bland sammen snøfrisk og crème fraiche til en glatt krem, og smak ev til med litt salt og noen dråper sitron og litt honning hvis ønskelig.
Del tomat og rødløk i tynne båter og bland lett sammen med ruccola salat, rett før servering.
Drypp over olivenolje og litt noen dråper sitron.

Anrett kjøtt i skiver, honningstekt pastinakk, tomat og ruccola salat og fordel over litt snørfrisk krem.

Se videre:

710978