Krydderstekt svinefilet
honningglasert pastinakk og snøfriskkrem
Varm stekeovnen til 225oC.
Renskjær og legg svinefilet til temperering på kjøkkenbenken.
Støt sammen krydder i en morter.
Skrell og del pastinakk i lange staver.
Legg i ildfast form, dryss over salt, pepper, og vend inn olivenolje og honning.
Stek i varm stekeovn til pastinakk er møre.
Gni kjøttet inn med krydderblandingen og stek i olje på middels varm panne, pass på at krydder ikke brenner seg.
Brun til gyllen på alle kanter.
Senk temperaturen i stekeovn til 150 oC og etterstek svinefilten til steketermometer viser 70 oC.
La kjøttet hvile 10-15 min før oppskjæring.
Se mer:
Snøfriskkrem:
Bland sammen snøfrisk og crème fraiche til en glatt krem, og smak ev til med litt salt og noen dråper sitron og litt honning hvis ønskelig.
Del tomat og rødløk i tynne båter og bland lett sammen med ruccola salat, rett før servering.
Drypp over olivenolje og litt noen dråper sitron.
Anrett kjøtt i skiver, honningstekt pastinakk, tomat og ruccola salat og fordel over litt snørfrisk krem.
Se videre: