Bruschetta
med tomatsalat og pesto
Pesto:
Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli brune.
Ha basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.
Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Bruschetta :
Pensle skiver av surdeigbrød med litt olivenolje, legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 oC.
(Kan også ristes i en brødrister eller stekes i stekepanne)
Gni skjæreflaten på de varme brødskivene med hvitløkfedd delt i to på langs.
Dette kan gjøres i god tid før servering.
Del 3-4 solmodne tomater i båter.
Bland tomatene med 1-2 fedd finhakket hvitløk og ”en god neve” frisk basilikum.
Bland sammen og vend inn 2-3 ss god olivenolje og ev litt revet parmesan og smak til med salt og pepper.
Legg tomatsalaten på de ristede skivene rett før servering. .
Brushetta med tomater kan også serveres med en tynn skive parmaskinke.
Tips: For en ”tørrere” tomatsalat, del tomaten i to, ta ut innmaten med en skje og del tomatkjøttet opp i biter og tilsett finhakket hvitløk, basilikum og olivenolje.