Pannestekt torsk

potetmos , tomater og kapers

Matminne fra Roma. Torsk kan med fordel byttes ut med utvannet klippfisk eller tørrfisk!

Legg torskefilet delt i porsjonsbiter i et ildfast fat , dryss med litt salt og la den ligge og trekke smak i 15-20 min. ( Utvannet klippfisk trenger ikke saltes!)

Fortsett med å lage potetmos, se egen oppskrift .

Skyll og tørk av fisken.
Varm olivenolje i en stekepanne / grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller timian.
Legg i fiskestykkene og stek 2-3 min på hver side , øs over stekefett mens fisken steker.

Varm opp til middels varme ½ dl olivenolje i en liten stekepanne, legg i tomater delt i to.
Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapres og la surre i 2-3 min på middels varme.
Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen.
Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering.

Tips:

Om ønskelig tilsett babyspinat eller asparges i pannen og la surre sammen med tomatene og kapers.
Babyspinat 1-2 min , asparges 3-5 min , avhengig ag tykkelse.

Mandelpotetmos:

Skrell og kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann.

Hell av kokevannet ( ta vare på 1-2 dl ) og damp potetene.
Mos / knus potetene til en grov masse ev med litt av kokevannet og smak til med smør eller olivenolje ,salt og pepper.