Laksesalat

med avokado, grapefrukt og pepperrotdressing

Tips: Vil du bruke fersk fisk, stek den lett i panne eller la den trekke i lettsaltet vann i 3-4 min. Avkjøl.

Del varmrøkt, kokt eller stekt fisk i biter ca 3x3 cm. Gravet fisk skjæres i tynne skiver.

Skrell rå rødbeter og del i tynne skiver, bruk en ostehøvel eller en mandolin.
Skyll godt i rennende kaldt vann, slik at overflødig farge skylles bort.
Rens og del gulrot i tynne skiver.
Legg rødbeter og gulrøtter i skiver i iskaldt vann i 5-6 min, slik at de blir sprø.

Skjær skallet av grapefrukt og skjær ut ”båter” mellom hinnene.
Ta vare på 2 ss grapefruktsaft til dressing.

Del og rens avokado og skjær i tynne båter, press over litt sitron eller grapefruktsaft (for å beholde fargen).

Skyll og riv salat i biter.

Bland sammen alle ingrediensene til dressing.

Fordel salat, grønnsaker og fisk på serveringsfat eller porsjonstallerkener, ”ringle ” over dressing og avslutt med litt finrevet pepperrot og frisk koriander.

Se mer:

708887