Påske-solskinnboller

med kanel i svingene og smak av appelsin og vanilje

Ferdig melblanding til 1-2-3 boller lages etter anvisning på pakken, men erstatt 2 dl av vannet med appelsinjuice.

Lager du boller fra bunnen av selv:
Smelt smør, tilsett melk eller vann og appelsinjuice og varm til ” fingervarm”.
Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går.
Elt deigen i maskin i 6-8 min, elt til glatt, smidig og blank deig.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 30-40 min.

Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel.
Dryss over en blanding av brunt sukker og kanel.
Rull sammen.
Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett.

Dekk med et klede og la etterheve i ca 40 min.
Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle.
Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjøl på rist.